Uute seadmete ilmumine on iseenesest ootuspärane, seega nimetan eilse ürituse huvitavaimaks uudiseks Apple'i teenustepaketi, mille nimi on

Apple One

See on võimalus Apple'i igakuiseid tasulisi teenuseid kombona osta, et natuke raha kokku hoida.

Saadaval on kolm varianti, Individual Plan, Family Plan ja Premier Plan, hinnad USA-s vastavalt 14,95, 19,95 ja 29,95 dollarit kuus.

Esimesed kaks on sarnased, paketis on neli teenust (Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade ja iCloud-pilves lisafailiruum). Ent kulukamas ehk Family-variandis on kõigele ligipääs kuuele inimesele ja 50 GB asemel 200 GB failiruumi.

Premier Plan lisab mainitud neljale teenusele veel kaks (News+, Fitness+) ja tõstab pilvefailiruumi 2 terabaidile (TB).

Kes peab neid kõiki teenuseid vajalikuks, võib tõesti raha säästa. Kõik teised piirduvad hoiaksid kokku pigem just neile vajalike teenuste eest ühekaupa makstes.

iOS 14

Apple'i nutiseadmete opsüsteem muutus allalaaditavaks täna. Kasutavad seda kõik iPhone-telefonid alates mudelitest 6s / 6s Plus (ehk viimasel viiel aastal saabunud iPhone'id) ja seitsmenda põlvkonna iPod Touch.

Kaks uut iPad-tahvelarvutit

Uut, kaheksanda põlvkonna iPadi eristab eelkäijast eelkõige uus protsessor. A10 asemele astus A12 Bionic, mille võttis esimesena kasutusele kahe aasta tagune iPhone Xs).

Samas on baashind jäänud samaks, USAs 329 dollarit, nii et pole hullu. Seitsmenda põlvkonna iPad maksab hv.ee osutusel Eesti edasimüüjate kaudu alates 362,4 eurost, saame näha, kas uuem isend on siis kallim.

Uus, neljanda põlvkonna iPad Air on eelkäijast uuenduslikum, mille peamised näited on:

  • iPad Pro laadne disain,
  • viis eri korpusevärvust, mille seast valida,
  • A12-protsessori asemel uus A14 Bionic,
  • sõrmejäljelugeja on käivitusnupu sees, USB
  • USB-C pesa

Neljanda põlvkonna iPad Air ilmub oktoobris, wifi-variandi baashind USAs on 599 dollarit, LTE oma 729 dollarit.

Kaks uut Apple Watch-nutikella

Apple Watch 6 on üsna eelkäija moodi, uuendus on hapnikusisalduse jälgimine kandja veres, mida seade kontrollib umbes iga 15 sekundi järel.

Kasutusel on uus protsessor S6 (muudab kella senisest viiendiku võrra kiiremini laetavaks), uus ekraan (eelnevast 2,5 korda eredam) ja 5G wifi võrkude tugi.

AW6 karbis pole laadijat, et keskkonda säästa või ostjalt rohkem raha välja meelitada (sõltub ostja vaatenurgast). Ilmub 18. septembril, baashind USAs on 399 dollarit.

Veidi põnevam pakkumine on Apple Watch SE ehk esimene Apple'i soodsa hinnaga nutikell. Mis tähendab, et baashind USAs on 279 dollarit ehk endiselt kordades rohkem kui paljude Hiina päritolu rivaalide puhul.

Sisu ja ekraanisuurus on AW6 omaga sarnased, aga kiip pole uus A6, vaid mullune S5. Puuduvad verehapnikutaseme mõõtmine ja südame töö mõõtmiseks elektriokardiogramm.