„Me oleme Eestis nakkusfooni negatiivses dünaamikas ja tõepoolest - Eesti on murettekitavalt teise lainesse sisenemas," ütles Peep Talving. „See laine, nagu me kõik teame, algas Tartumaalt, liikus Ida-Virusse ja nüüd on fookus nii Harjumaal kui enamus juhtudel Tallinnasse.„

„Eesti käis eelmine[-sel] nädal[-al] ära kõrgpunktis, kus me 14 päeva nakkuskordajas olime üle 25 - see on punane värv Euroopa kontekstis. Me oleme tänaseks tulnud natuke alla - 24 juurde [täna taas 25,66 - toim]. Ida-Viru nakkuskordaja on 50 ja Tallinn on ka suhteliselt kõrge," lisas arst.

Talvingu sõnul jälgib infektsioonikontrolli juhtrühm kogu aeg nakkuskordajat ja rakendab nüüd uusi meetmeid.

„Ja me oleme otsustanud, et kõik haiglatöötajad, kõik haiged, kes tulevad statsionaarsele või ambulatoorsele ravile, kannavad maski," ütles ta.

Talvingu hinnangul vähendavad maskid nakkuse kanduvust ühelt inimeselt teisele ning kui ka kandumine peaks toimuma, on hingamisteedesse sattuva viiruse doos oluliselt väiksem ja haigestumine toimub väiksemas raskuses.

„Kustun kõiki üles võtma maskide kandmist igas kohas kui uut normaalsust," sõnas Talving.

PERH kehtestas tänasest ka külastuskeelu, kuid pakke tohib jätkuvalt haigetele läbi kantselei saata. Ainsaks erandiks on raskelt haiged või surevad haiged, kelle juurde on raviarsti otsusega võimalik sugulastel pääseda.