Arvestades, et New Hampshire võitles veel aasta alguses selle eest, et muuta kehtetuks seadus, mis ei luba jahimehel, jahilt tulijal või jahile minejal omada ega hoida või mitte mingil muul viisil „menetleda“ tuhkrut, on tegu vägagi innovatiivse algatusega.

Täpsemalt on nüüdsest New Hampshire’is lubatud „teel sõitva lennumasina“ ehk rahvakeeli lendava auto arvele võtmine. Lootus ummikutest üle lennata ja kõigile kõrge kaarega pähe lasta aga päris teoks ei saa.

Nimelt võib lendava autoga avalikel teedel sõita, kuid õhku tõusmine ja maandumine peab siiski toimuma lennujaamas. Tõsi, lennata võib kõikjal, kuid praktiline väärtus on asjal siiski suhteliselt madal, sest lisaks sellele võivad lennata vaid vastava väljaõppe ja loaga piloodid.

Avalikul teel maandumine on lubatud vaid hädaolukorras ning selle definitsiooni osas tuleb varsti kindlasti kohtuvaidlusi. Ka naabritest eristumine saab olema keeruline, sest lendavate autode turul on hetkel saadaval umbes kolm masinat.

Tulevik saab olema põnev

Algatus aga on tore – teerajajat on vaja. Kindlasti järgnevad varsti ka teised USA osariigid ning võib ju liialdades spekuleerida, mis edasi saab…

Tootjad näevad turul tühimikku, lendavaid autosid hakatakse rohkem tootma, konkurents viib hinnad alla, kõik on ilus. Siis juhtuvad esimesed suuremad õnnetused, sest kui inimene suudab oma jalgade otsast pikali kukkuda ja tõsiselt viga saada, mis siis veel autodest ning liiatigi lendavatest autodest rääkida…

Millalgi pistavad loomulikult ka keskkonnakaitsjad üürgama ning eks siis ole näha, kas algab lendavate autode hübridiseerimise-elektrifitseerimise võidujooks või tõmmatakse kogu peole pidurit.