Aga mis tunne on olla düsleksik? Veebis on originaalne leht, mida külastades saab seda proovida. Põhimõtteliselt tekib tunne, et tähed vahetavad ise kohta ja sõnade tähendusele on raske järele jõuda.

Leht on paraku ingliskeelne, nii et kui seda keelt ei valda, siis jääb elamus saamata.

Lehe autor sai selle loomiseks inspiratsiooni düsleksikust sõbrannalt, kes kirjeldas, kuidas tema teksti lugemist kogeb. Lugemine nõuab palju keskendumist ja tähed näivad ise ringi hüppavat.

Düsleksia pole aga paljusid inimesi takistanud oma alal läbi löömast ja tippu jõudmast. Väidetavalt on sellega kimpus olnud filminäitlejad Jim Carrey, Tom Cruise, Keira Knightley ja Orlando Bloom, ettevõtja Richard Branson, staarkokk Jamie Oliver, laulja John Lennon, filmitegijad Steven Spielberg ja Guy Ritchie ja geeniused nagu Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso ja Albert Einstein.

Vikipeedia ütleb: kuni 10% täiskasvanutest võivad olla eri raskusastmes düslektikud, kes on õppinud oma probleemiga enam või vähem toime tulema. Eesti pedagoogide arvates on 15–25% algklasside lapsi lugemisraskustega (düslektikute osakaal nende hulgas pole siiski teada).