Nende loobumine videomänguärist aga tõotab tuua mõnele teisele ettevõttele tohutu kasu ning huvilisi on tänaseks juba rohkem kui üks, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Peamiseks kandidaadiks, kes Warner Bros. Interactive’i ära soovib osta, on Microsoft, kes näeb selles ostus head võimalust märgatavalt suurendada Xboxile keskendunud mängustuudiote hulka ja seeläbi kindlustada veelgi oma positsiooni mänguturul.

Kuid turul on teisigi kandidaate, kes on samuti huvitatud sellest magusast tükist. Warner Bros. Interactive’i ostu vastu on huvi tundnud ka Take-Two Interactive, EA ja Activision Blizzard.

Kas või mida täpsemalt AT&T maha müüb, kas potentsiaalne tehing sisaldab ainult mängustuudioid või tulevad nendega kaasa ka mängude õigused, see pole hetkel endiselt veel selge. Tegemist on hetkel ainult jutuga võimalikust müügist, millest on mitmed mängustuudiod huvitatud.

Kõige rohkem võidaks sellest tehingust Microsoft, kes on viimase paari aasta jooksul kokku ostnud mitmesuguseid mängustuudioid. Warner Bros. Interactive’i ostmine pakuks neile hoobilt võimaluse oma positsiooni mänguturul oluliselt parandada selliste mängustuudiote abil nagu seda on "Mortal Kombati" sarja eest vastutav NetherRealm ja populaarse "Batman Arkham"-triloogia looja Rocksteady.

Lisaks NetherRealmile ja Rocksteadyle kuuluvad Warner Bros. Interactive’ile alljärgnevad mängustuudiod:

  • Avalanche Software (tuntud teoseid: seeriad "Tak" ja "Disney Infinity")
  • Monolith Productions ("Condemned", "F.E.A.R.", "Middle-earth: Shadow...")
  • Portkey Games ("Harry Potter: Wizards Unite" ja teised Harry Potteri mobiilimängud)
  • TT Games
  • WB Games Boston, Montréal, New York, San Diego ja San Francisco