Proovisime järele teenuse loonud SK ID Solutionsi uut lahendust, mis võimaldab Smart-ID luua ka „vana hea“ paberpassi abil. Selgub, et näiliselt lihtne pass sisaldab muuhulgas NFC -lähisidekiipi ja masinloetavaid andmeid, mis selle protsessi võimalikuks teevad.
Niisiis, hakkame pihta.

1. Smart-ID konto loomiseks on vaja tegelikult kahte asja: nutitelefoni ja uuemat tüüpi passi. Telefonil peaks olemas olema NFC-funktsionaalsus ja selfie-kaamera – ja õnneks need kaks kõigil vähegi uuematel seadmetel ka olemas on. Passil peaks olema kaanel aga selline märk:

Pass

2. Edasi tuleb tõmmata endale Google Play äpipoest Smart-ID äpp ja kui selle avamisel on jõutud konto loomise viisi valikuni, siis tuleks seal valida „Biomeetriline tuvastus“.

Kuvatõmmis

3. Selles vaates tuleks valida „E-post“ või SMS ning sisestada need järgmises vaates.

Kuvatõmmis

4. Edasi tuleb keerata mobiil horisontaalasendisse ja pildistada pildiga lehe allservas olevat masinloetavat numbririda. Edasi tuleb panna telefon passi vastu, et see loeks välja selles peituva NFC-kiibi info.

Kuvatõmmis

5. Järgmine samm on enda näo skaneerimine selfie-kaamera abil ja kui see ka tehtud, siis polegi muud, kui endale pin-koodid luua ja konto ongi loodud.

Kuvatõmmis

Testi tulemus: Smart-ID loomine bioregamise teel töötab hästi!