Mitmekümne inimese kopsupõletiku sarnasesse haigusesse nakatumises süüdi olevat viirust peeti seni levivaks toiduga. Selle lähtekohaks peetakse Wuhanis asuvat turgu, kust oli võimalik osta nii mereande kui ka muud tüüpi liha. Praeguseks on turg suletud.

6. jaanuaril Jaapanisse naasnud ning samuti viiruse tõttu haigestunud 30-aastase jaapanlase puhul täheldati aga midagi eripärast. Praeguseks juba tervenenud mees ei olnud kunagi sel turul ega Hiinas viibimise ajal ka ühelgi teisel mereanniturul käinud. Jaapani terviseministeeriumi hinnangul on võimalik, et mees haigestus hoopis kokkupuutel mõne teise patsiendiga.

Hong Kongi viroloog Malik Peiris ütles The New York Timesile, et tegemist on võimaliku probleemiga. "Kui see vastab tõesti tõele ning otsest kokkupuudet loomadega ei ole olnud, on see väga murettekitav," tõdes ta.

Tegemist on teise korraga, mil uut tüüpi koroonaviirus Hiinast väljapoole levinud on. Selle nädala alguses anti teada, et vähemalt üks Hiinast pärit turist oli sellega reisinud ka Taisse, kus ta karantiini määrati. Praeguseks on naine hea tervise juures, kuid arstid ootavad veel lõplikke testide tulemusi, et ta haiglast välja kirjutada.

Üks inimene on haiguse tõttu Hiinas ka surnud, kuid kohalikud võimud andsid teada, et patsient ei olnud hea tervise juures - varasemalt oli mehel probleeme kasvajatega kõhupiirkonnas ning samuti oli tal täheldatud kroonilisi maksahaigusi.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) andis esmaspäeval teada, et töötab koostöös Hiina ja Tai võimudega, et välja selgitada, mis viirusega täpselt tegu on ja kuidas see levib. Nädala alguses oldi aga kindlad, et viirusesse nakatunud olid kõik kokku puutunud Wuhanis asuva turuga. Nüüdne leid näitab, et nii see ei olnud ja seega võib põhjus peituda hoopis kuskil mujal.