Prantsuse Peugeot ning Šveitsi taustaga võidusõidutiim Rebellion Racing asuvad ühisel jõul võistlema FIA WEC kestvussõidu maailmameistrivõistlustel (WEC: World Endurance Championship), sh legendaarsel Le Mansi 24 tunni võidusõidul alates 2022. hooajast.

Võistlusklassiks saab Hypercar, milles sõidavad hübriidajamiga autod. 2020. aasta jaanuaris pannakse paika nii võistlustiim kui ka kogu projekti tehnilised üksikasjad.

Huvitavamaks muudab selle teavituse aga asjaolu, et FIA äsjaloodud hüperautode klassi võistlusautod peavad põhinema tänavasõidumudelitel.

Teisisõnu, ainult head uudised: Peugeot’lt on järelikult oodata tänavalegaalset sportautot. Homologeerimiseks vajalikke tänavaversioone peab tootma küll vaid 20 eksemplari, seega ei tasu ostulootusi väga kõrgele kruvida. Aga siiski…

Peugeot' uus Le Mansi sõiduk võiks välja näha umbes selline

FIA uus Hypercar klass vahetab välja senise LMP1, eesmärgiga tuua osalejate kulutusi allapoole – uues klassis osalemise eelarveks planeeritakse vaid 25% võrreldes LMP1ga. Eesmärgiks ongi muuta WEC sarjas osalemist tootjatele atraktiivsemaks ning Peugeot otsus on sellest otseselt mõjutatud.

Peugeot viimane võit Le Mansis oli aastal 2009, võistlusautoks oli toona diiselmootoriga 908 HDi FAP, piloodid olid David Brabham, Marc Gené ja Alexander Wurz.