"Me oleme hämmingus Andmekaitse Inspektsiooni pressiteate üle, mis on välja antud kontrollimatult," kirjutas Võru Kagukeskust haldava Kroonikeskus OÜ esindaja Raigo Pilt. Tema sõnul saabus neile ametilt vaid kiri, kus teatati, et alustatud on uurimist asjaolude välja selgitamiseks. "Uurimise aluseks on kaugelt tehtud ähmane foto ja oletuslik jutt, kus segamini on mainitud kord mulaaži ja kord töötavat kaamerat," teatas Pilt Fortele.

Pildi sõnul on tegemist kontrollimata ja vale infoga. "Riigiasutus ei saa fakte kontrollimata sellist külajuttudele tuginevat uudist väljastada vastutustundetult. Kuna see oletuslik pressiteade on paisunud suurelt huviorbiiti ja me ei ole Andmekaitse Inspektsioonile veel andnud ühtegi kirjaliku selgitust, samuti ei ole nemad meie poole pöördunud, et kiirelt saada asjakohane vastus telefonitsi, siis peame ise nüüd tõe selgitamisega tegelema," ütles ta.

Pildi sõnul on tegemist kaameramulaažiga, mis seejuures on paigutatud nii, et isegi kui tegemist oleks päriskaameraga, oleks juriidiliselt kõik korrektne. "Kui Andmekaitse Inspektsioon oleks seda fakti tulnud kontrollima alguses, ei oleks sellist väärat infomüra tekkinud. Meil ei ole kunagi suunatud kaameraid olnud privaatsetes tsoonides, mis on ilmselge ja seadusega täpselt reguleeritud," ütles Pilt.

"See oli meie äärmuslik meede hoida puhtust ja korda, kuid tänu selle uudise välja tulekule on turvafirma fikseerinud juba täna (15:02) meie tualetis vandaalitsemise, kus on kasutatud värvaineid. Meil on kokku lepitud turvafirmaga ringkäigud, kui kontrollitakse neid ruume ja enamasti tuleb konstanteerida fakti, et jälle on midagi korraldatud sanitaarruumides," on Kroonikeskuse ja Kagukeskuse esindaja nördinud. "Kuna peale selle uudise avalikustamist ei ole enam mulaažkaamerast kasu, siis konsulteerime hetkel turvaettevõtte ja juristiga ning paigaldame tõenäoliselt statsionaarse töötava kaamera, et olukord kontrolli alla saada."

Nimelt on Võrus viimasel ajal olnud probleeme vandaalitsemisega ning seda iseloomustab ka näiteks eileöine juhtum, kus rikuti alles valmivas Koreli pargis olevaid erinevaid esemeid. Sellest rääkiva postituse tegi Facebooki ka Võru linnapea Anti Allas. Pildi sõnul said ka nemad selles juhtumis kahju ning just selliste juhtumite ärahoidmiseks kaameramulaaž mõeldud oligi.