2019 VA nime kandev taevakeha möödus meist umbes 100 000 kilomeetri kauguselt, ehk umbes kolm korda lähemalt kui Kuu. NASA spetsialistid tuvastasid keha niivõrd lühikese aja jooksul, et enne meie planeedist möödumist suudeti napilt välja arvutada vaid selle möödumise trajektoor ning tõdeda, et Maad see ei ohusta.

Tähelepanuväärne on see, et 2019 VA oli vaid õige pisut väiksem kui 20-meetrise läbimõõduga Tšeljabinški meteoor, mis 2013. aastal Venemaa linnas tõsiseid kahjustusi tekitas ning vigastas vähemalt 1500 inimest.

Värskelt möödunud asteroidi näol on tegemist juba mitmenda Maa-lähedase objektiga, mida kosmoseagentuurid selle aasta jooksul tähele pannud pole. NASA standardi järgi kvalifitseerub Maa-lähedaseks objektiks iga keha, mis möödub meist lähemalt kui 120 miljoni kilomeetri kauguselt.

Septembrikuus tunnistas NASA, et ei olnud tähele pannud 10 korda suuremat asteroidi, mis samuti Maast lähedalt möödus. Agentuuri enda hinnangul oli tegemist kõige suurema kehaga 100 aasta jooksul, mis meie planeedist niivõrd lähedalt möödub. Samas ei oleks ka see elu Maal täielikult ohtu seadnud.

Selleks läheks NASA sõnul vaja umbes 900 meetrise läbimõõduga asteroidi, mida lähiajal kindlasti kuskilt tulemas ei ole. NASA spetsialistid tõdevad, et hoiavad silma peal mitmetel taevakehadel ning hetkel pole infot ühegi taevakeha kohta, mis Maaga kokkupõrgekursil võiks olla. Samas on väikene võimalus, et just väiksemad kehad kontrollsüsteemidest kõrvale suudavad hiilida ning seega on teoreetiliselt kokkupõrkeoht alati olemas.