Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli professor Mati Roasto ongi selleks stuudios, et rääkida lahti viis lihtsat mõtet, kuidas hoida koduköögis korda nii, et söök oleks alati värske, tervislik ja saastumata. Lisaks sellele vaatame maailmas üldse ringi, et saada teada, mis ohud toidu kaudu veel levimas on.

“Üldiselt on Eesti toidutööstustes ja toidukaubanduses asjad väga hästi, puhtus on reegliks ja mõned mürgistus juhtumid, mis meediasse on ka kajanud tulenenud pigem juhusest, õnnetusest või mõne töötaja suvast,” mainib Roasto.

Innovaatika teise saateosa eesmärgiks on aga pisut selgitada lahti toiduga kaasas käivaid ohte, samuti jahutada natukene kirgi, mis on suunatud just sellele, et tegelikult tuleks vaid süüa autoklaavitud toite, läbi kuumutatud roogasid või toitu ise kasvatada. Kõik ei ole nii hull kui võib tunduda ja paari lihtsa arenduse ning ka asendusega omas kodus saab puhtuse majja nii köögis kui kõhus.

Küsimuste, kommentaaride ja parandustega palume pöörduda toimetuse poole kirja teel, kirjutades aadressile innovaatika@ekspressmeedia.ee.

Kuula teadussaate “Innovaatika” teist salvestust siit:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid