Tänapäeva telefonid on oma arengus üha enam paigal tammuma jäänud ning seetõttu nägi Samsung voldiktelefonis head võimalust teha midagi revolutsioonilist. Esimest korda näidati volditavat telefoni 2018. aastal, toona olid sarnaseid telefone tutvustanud juba Hiina tootja Xiaomi ja Huawei.

Koh tunnistas, et just konkurentide surve oli üks peamisi põhjuseid, miks Samsung Galaxy Foldi esimene tulek aia taha läks. "Tunnistan, et esmapilgul jäi meil palju kahe silma vahele, kuid hetkel oleme me probleeme lahendamas," kinnitas Koh pressikonverentsil. Tema sõnul on ettevõttel hetkel testimisel 2000 seadet ning avastatud on palju vigu, sealhulgas selliseid, millest ettevõttel siiani aimugi polnud.

Arendustöö suhtes väga kirglik Koh tunnistas, et tegemist oli tema enda jaoks väga piinliku olukorraga. Nimelt avastati valdav osa probleemidest paar päeva enne seadme tarbijateni tarnimist, kui ajakirjanikele uudsed telefonid testimiseks anti ning seadmete ekraanid hakkasid kasutamisel purunema.

Armutust konkurentsist ning võidujooksust annab aimu ka see, et kohe kui Samsung teatas, et nende volditava telefoni müügile tulek lükkub edasi, andis täpselt sama teada ka Huawei. Ametlikult viitas Hiina ettevõte küll sellele, et soovitakse vältida Samsungi telefoni puhul ilmnenud vigu, kuid ilmselt oli ka neil arendustööga varasemalt tuli takus. Seega on võimalik, et Samsungi vigade ilmnemine säästis Huaweid halvimast.