Droonidega toidu kohale toimetamisega hakkab tegelema Google'iga omanikule - Alphabet grupile - kuuluv kojukandefirma Wing, kes osutab teenust HOK-Elantole, S-gruppi kuuluvale riigi suurimale ühistule. Lisaks Helsingile tegutseb Wing usinalt ka Austraalias, kus on pisipakkide kohale toimetamist katsetatud juba 2014. aastast.

Soomes hakatakse teenust täpsemalt rakendama S-grupi toidupoes Food Market Herkku ja kohalikus kohvikus Cafe Monami ning eesmärgiks on esialgu lõunapakkumiste kohale toimetamine. HOK-Elanto sõnul jõuavad tooted pärast tellimuste esitamist kohale minutitega.

Drooniteenust pakkuv Wing jääb kodulehel projekti kirjeldades lõbusaks: "Teades Soome talveilma, võime üpris kindlalt öelda, et kui meie droonid suudavad siin pakid kohale toimetada, suudavad nad seda kõikjal." Lisaks teatas ettevõte, et Vuosaari piirkond valiti, kuna seal on väga suur rahvastikutihedus, mis tähendab palju potentsiaalseid kliente väikesel maa-alal.

Helsingis on ka varasemalt droonidega pakkide kohale toimetamist katsetatud - näiteks on seda teinud kohalik postiteenistus. Ka Soome turule tulles ütles Wingi juht James Burgess, et üheks põhjuseks, miks valiti just Soome turg, oli soomlaste huvi droonide vastu.

Wing rõhutab, et tegemist on nende esimese ettevõtmisega Euroopas, lisaks Soomele ja Austraaliale plaanitakse lähikuudel pakke hakata droonide abil koju toimetama ka Ameerika Ühendriikides.