Nimelt suunab valk nõrgemad rakud koest välja ning võimendab tugevamate rakkude tootmist. Erinevad tegurid, näiteks UV-kiirgus aga vähendavad valgu hulka nahas aja jooksul ning siis hakkavadki võimust võtma nõrgemad rakud ning inimese nahk muutub õhemaks, nõrgemaks ning paraneb aeglasemalt.

Teadlased testisid kaht keemilist ühendit - Y27632 ja antioksüdanti apotsüniini ning leidsid, et valgu hulga vähenedes pakuvad need sellele vajalikku stimulatsiooni, et nahka noorena hoida. Uuringu kohaselt taastus nii naha paranemisvõime kui ka rakkude taastootmine.

Varasemalt on rakkude omavahelist konkureerimist põhjalikumalt uuritud näiteks puuviljakärbeste puhul, kuid värsked uuringutulemused näitavad, et ka imetajate puhul on võimalik seeläbi kudede taastootmist reguleerida ning vananemise mõju vähendada.

Tulevikus loodetakse tuvastada ka teiste kudede rakkude konkurentsisüsteemid, et leida ühendid, mis võiks ka teiste organite puhul vananemise mõjusid vähendada. See võiks sisuliselt viia erinevate vananemisvastaste preparaatide loomiseni.