XZ3 puhul on see aga teatud määral põhjendatud. Nimelt on tegemist pea täiel määral Sony alles aprillikuus müügile tulnud XZ2 koopiaga. Tõsi, ekraan on muutunud pisut paremaks (ja suuremaks) ning parema vastu on välja vahetatud ka esikaamera. Protsessor, GPU, RAM ja kiibistik on aga kõik täpselt samad, mis eelmisel mudelil. Kuid see ei tähenda, et tegemist oleks halva telefoniga. Kõik tehnilised näitajad on siiani täiesti võistlusvõimelised teiste firmade lipulaevadega.

Hea ekraan, kuid väikese kiiksuga

Näitajad on kõik siiani väga tipptasemel, kuna telefonide areng on lihtsalt pisut.. stagneerunud. Julgen isegi väita, et optimaalsed näitajad on kätte saadud ning seega ei viitsi tootjad eriti vaeva näha, et neid uuendada. Seega ongi lihtsalt eelmise telefoni puhul kasutatud riistvara siiani põhimõtteliselt tippriistvara (või vähemalt samaväärne). Kuid ekraanivärskendus oli XZ puhul ainuõige valik.

Uus ekraan on suurepäraste värvidega (OLED) ning suudab ideaalselt näidata nii kõige tumedamaid kui ka kõige heledamaid toone. Isiklikult ei meeldinud mulle telefoni kaarjas disain, mille tõttu on ka ekraan äärtest ümaraks tehtud. Äärest-ääreni ekraanid on küll toredad, kuid Sony ekraani kaar oli minu maitse jaoks siiski pisut liig. Mõnedele inimestele sellised telefonid aga meeldivad, seega võib öelda, et see on maitse asi.

Vaata, kuhu oma sõrmed topid!

Olles juba disainivigade juurde tulnud, räägin ma ka teisest, mida ma kohe märkasin ning mis mind juba telefoni esmakordselt kätte võttes märkimisväärselt häiris. Sony on tahtnud ilmselt vastu tulla lühemate sõrmedega inimestele ning on seetõttu paigaldanud telefoni taga oleva sõrmejäljelugeja umbes telefoni keskele. Kui inimesel juhtuvad aga suured käed olema, peab ta olema nagu tsirkuse kondiväänaja, et oma sõrme sensorile saada.

Just nagu see ei oleks piisav probleem, on sealsamas tegelikult teine veel: tagapaneelil on loomulikult ka tagakaamera, mis on täpselt sama suur kui sõrmejäljesensor. Nende omavaheline kaugus on aga umbes 2-3 sentimeetrit, mis tähendab, et tihti satub sõrm sensori asemel hoopis kaamera peale. Pärast lühikest mõistatusmängu nimega "miks midagi ei toimu" saad loodetavasti aru, et sõrm läks hoopis kaamera peale. Fotoaparaat saab mustaks ja sõrm tuleb siiski õigesse kohta saada.

Antud fotol on hästi näha, kui lähedal on teineteisele segadust tekitavad kaamera ja sõrmejäljelugeja

Android Pie ja vähe rämpsu

Kohe karbist välja võttes on telefonil peal Android Pie, mis on hea, sest tihti võib just tipptelefonidega olla see probleem, et tarkvaravärskendused jõuavad sinna liialt hilja. Nagu näha, siis Xperia XZ3-ga seda muret ei ole. Tegelikult pakub telefon sisse lülitades kohe ka juba uut värskendust.

Veel üks hea asi, mille küüsis samamoodi tipptelefonid tihti vaevlevad on kõiksugu tootja poolt eelinstalleeritud rämpsu vähesus. Sony enda rakendusi telefonis peaaegu ei olegi - 3D skaneerimise rakendus (millega saab muuseas päris palju lõbutseda) ning üksikud rakendused veel - näiteks filmistuudio ning bokeh-efekti tekitav rakendus. Peale selle on telefonis juba olemas ka Netflix. Kui see kokku panna telefoni suurepärase ekraaniga, võib Xperia XZ3ga veeta mitmeid mõnusaid talveõhtuid.

Artikli kirjutamise hetkel maksab kõige odavam HV.ee lehel leitav Sony Xperia XZ3 654 eurot.