Kui algselt arvasid spetsialistid, et mõõk on umbes 1000 aastat vana, siis praeguseks on tuvastatud, et terariist pärineb veel pea pool aastatuhandet varasemast ajast. "Ei juhtu iga päev, et astud ujuma minnes mõõga otsa," kommenteeris leidu Jönköpings Läni muuseumi esindaja Mikael Nordstrom BBC-le.

Mõõga leidmise hetkel oli veetase järves ülimadal ning just see võis olla peamine põhjus, miks tüdruk mõõga leidis. "Ma tundsin midagi vees ning võtsin selle kätte," ütles Saga Vanecek Rootsi raadiole. "Sellel oli käepide, seega läksin ja ütlesin oma isale, et leidsin midagi mõõgataolist."

Saga isa Andy Vanecek ütles The Localile, et arvas algselt, et ta tütar leidis kõigest kummalise kujuga puuoksa. Pärast eseme koos sõbraga uurimist jõuti aga üheskoos järeldusele, et tegemist võib olla ka iidse mõõgaga.

Jönköpings Läni muuseumi sõnul on leitud mõõk üliheas korras. Alal alustati ka edasiste arheoloogiliste uuringutega, mille käigus on praeguseks leitud 3. sajandist pärinev pross. Muuseumi esindajate hinnangul võib leidusid lähiajal aga veelgi tulla.