Festivali peakorraldaja Elmar Reinholdi sõnult tahetakse tänavusel festivalil rõhutada seda, et keskkonnasäästlikkus algab inimesest endast.

„Me näitame, et igal meie tehtud tegevusel on järelmõju. Eriti siis, kui kasutame ühekordseid pakendeid ja muid tooteid. Paljuski ollakse teadlikud sellest, et prügitootmist tuleb vähendada, kuid meie tahame näidata, kuidas,“ ütles Reinhold.

„Tänavuseks uudissündmuseks on Keskkonnainvesteeringute keskusega koostöös toimuv „Prügiteadlaste päev“, mis leiab aset 29. septembril AHHAA keskuses. Sellel sündmusel on rõhk prügi tootmise vähendamisel ja ümberkasutamisel ning vanast uue loomisel. Prügi on kasutatav ressurss,“ ütles ta.

Reinhold lisas, et festivali sündmuste eesmärk on õpetada inimestele midagi uut ja põnevat ehk ükskõik, millisele festivali üritusele minna, on uued teadmised garanteeritud.

„Kõige särtsakama sündmusena tooksin välja Robolahingu, mis toimub neljapäeva õhtul Tartu Raadi lennuvälja angaaris. Lisaks eelnimetatule toimub reedel Teadlaste Öö festivali klassika - kaisuloomahaigla Tartu ülikooli lastekliinikus, kus tutvustatakse lastele mänguliselt haiglaprotseduure ning näidatakse, et arste ei ole vaja karta,“ lisas peakorraldaja.

Kuna sel aastal tähistab kogu Eesti 100. sünnipäeva, siis leiab festivali raames üritusi, mis on pühendatud just vabariigi juubelile, vaadates tagasi viimasele sajale aastale.

Festival kulmineerub reedel üle-euroopalise Teadlaste ööga. Erinevaid teadusega seotud sündmusi toimub terve nädala vältel üle terve Eesti. Loe toimuva kohta lähemalt SIIT.

TalTechis saab Teadlaste Ööl näha joonistavat robotit, võidu sõita labürindis ja tuunida nutitelefoni

Tallinna Tehnikaülikoolis (TalTech) saab reedel, 28. septembril Teadlaste Ööl näha joonistavat robotit, võidu sõita labürindis, tuunida nutitelefoni, aga ka palju muud põnevat.

TalTechi Teadlaste Öö tegevused jagunevad Mektory keskuse (Raja 15), energeetikamaja (Ehitajate tee 5), ülikooli peahoone ja raamatukogu vahel. Kavas on palju erinevaid tegevusi ja töötubasid robootikast keemiakatseteni, programmeerimisest kosmosesatelliidini, luua saab ka oma virtuaalreaalsuse maailma.

Tegevusi ja põnevust on nii mudilastele, kooliealistele kui täiskasvanutele. Lisaks erinevatele teaduskatsetustele ja huvitavatele vaatemängudele saab TalTechi muuseumis ülevaate tehnikaülikooli ajaloost. Sel ajal kui noored osalevad töötoas, saavad vanemad rahulikult Mektory kohvikus jalga puhata.

Vaata, mida kõike 28. septembril TalTechis teha saab SIIT.