Suurbritannia valitsuse 2013. aastal algatatud poliitika Government Cloud First kohustab sealseid valitsusasutusi IT-teenuste hankimisel kõigepealt alati kaaluma avalikke pilveteenuseid ja alles seejärel teisi võimalusi. Hankeprotsessi lihtsustamiseks korraldatakse raamhankeid, kus saavad osaleda kõik selleks kvalifitseeruvad teenuseosutajad. Viimase pilveteenuste raamhanke Eesti ettevõte just võitiski.

„Valmistusime UK valitsuse raamhankeks põhjalikult, sest osalemiseks pidime vastama väga erinevatele nõuetele alates mitmekesisest meeskonnast ja lõpetades keskkonnasäästliku ettevõtlusvormiga. Lisaks sellele muidugi tavapärased tehnilised nõuded, aga ka näiteks valmisolek põhjalikuks taustakontrolliks, kui hakkame haldama riigisaladuse kaitse all olevaid andmeid. Meile teadaolevalt oleme me esimene Eesti hostingufirma, kes on nii rangete nõuetega ja kõrgetasemelise hanke võitnud,“ ütles ADM Hostingu juht Klemens Arro.

Arro sõnul tähendab raamhanke võit firmale ühelt poolt uusi ja suuremaid ärivõimalusi Ühendkuningriigis, aga teisalt ka suuremat vastutust: „Kuigi oleme sealseid kliente teenindanud juba mitu aastat ning oleme loonud sinna ka oma esinduse, on valitsusasutustele teenuse osutamine kindlasti oluline hüpe meie Euroopasse laienemisel. Ka kogemuse ning vastutuse mõttes on see äärmiselt oluline samm.“

2012. aastal algatatud pilveteenuste programmi UK Government G-Cloud eesmärk on lihtsustada Ühendkuningriigi valitsusasutuste pilvandmetöötlusega seotud IT-hangete korraldamist. Selle raames korraldatakse raamhankeid, milles edukaks osutunud pakkujad koondatakse Digital Marketplace andmebaasi, mis on peamine keskkond, kust Suurbritannia avaliku sektori organisatsioonid pilvetehnoloogia teenuseid hangivad.

ADM Hosting kuulub 1997. aastal asutatud ADM gruppi, mille 110 töötajat pakuvad digi-, IT-arendus ning infrastruktuurilahendusi. ADM grupi müügikäive on aastas pea 9 miljonit eurot, millest 40% moodustab eksport. Firma kliendid on tuntud Eesti ja rahvusvahelised organisatsioonid Hewlett-Packard, Bosch & Siemens Home, Amnesty International UK, G4S, Coop, Swedbank, Amserv Group, SK ID Solutions ja mitmed riigiasutused.