Aldrini kaebus avalikustati eile, teatab BBC. Nädal enne seda tegid aga ta lapsed omalt poolt avalduse, et kontroll isa rahaasjade üle enda kätte saada. Nad ütlesid kohtunikule, et isa vajab järelevalvet, kuna ta on vaim on aina töntsimaks muutumas (ametlikult kasutati terminit „kognitiivne allakäik“).

Aldrin ütles aga eelmisel nädalal Wall Street Journalile, et keegi ei tohiks isegi mõelda sellele, et tema üle mingit laadi järelvalvet kohandada. Oma värskes kaebuses väidab ta veel, et tütar, poeg ja eksmänedžer Christina Korp ajasid ka ta isiklikud romantilised suhted lörri, kuna ei lubanud isal abielluda.

Buzz Aldrin eelmise aasta jaanuaris New Yorgis meeste moeshowl (kus ta modellina kaasa lõi) lava taga lõõgastumas.
Kohtuasja keskmes on küsimus, kes peaks juhtima erafirmat nimega Buzz Aldrin Enterprises ja mittetulundusühingut ShareSpace Foundation. Aldrini 60-aastased lapsed Andrew ja Janice väidavad, et nende isa on viimasel ajal hakanud läbi käima uute sõpradega, kes Buzzi perest eemale peibutada tahavad. Lapsed ütlesid veel, et isa on hakanud murettekitaval määral raha kulutama.

Buzz Aldrini enda kaebuses seisab, et ta poeg ja mänedžer Korp võtsid ta rahaasjad ebaausal teel üle – sinna hulka arvestatakse ka miljonite väärtuses kosmosega seotud mälestusesemeid. „Nad tegid seda enda kasu ja rikastumist silmas pidades,“ süüdistab Aldrin. Veel lisatakse, et poeg ja mänedžer on vana astronauti aastaid laimanud, rääkides, et too kannatab dementsuse ja Alzheimeri tõve käes. Samuti süüdistab Aldrin poega selles, et too kasutab vanainimest „teadlikult, läbi pettuse ja heidutamise“ ära, mistõttu on Aldrin oma varadest ilma jäänud; tütart süüdistab Aldrin aga pettuses ja sellises käitumises, millega ei kaitstud isa finantshuve.

Sel nädalal hindab Aldrini vaimset tervist kohtu poolt määratud ekspert.

Lapsed ütlesid, et isa kaebus on „õigustamatu“ ja teeb neid kurvaks. „Meie pere on paindlik ja meie võime probleemide lahendamiseks ja suurte asjade saavutamiseks koostööd teha on suur,“ ütlesid nad. „Me armastame ja austame oma isa väga ja loodame, et üheskoos suudame sellest olukorrast üle olla.“

Buzz Aldrin sündis 20. jaanuaril 1930 New Jersey osariigis (sünninimeks oli Edwin Eugene Aldrin) ja jõudis Kuule Apollo 11 missiooniga 20. juulil 1969. Aldrin oli kuumooduli Eagle piloot, tema missioonikaaslasteks olid Neil Armstrong ja Michael Collins. Viimastel aastatel on ta silma paistnud entusiastliku Marsi koloniseerimise eestkõnelejana.