Musk käis Big Falcon Rocket’i nimelise Marsi-raketi idee esimest korda avalikkuses välja 2016. aasta sügisel. Mahutades korraga kuni 100 inimest pardale, peaks Big Falcon Rocket inimesi Marsikolooniasse elama viima ning miks ka mitte lõpuks meie Päikesesüsteemi kaugematesse nurkadesse lendama.

Ent kui toona näis see idee vaid ühena Muski mõtetest, mille realiseerumine lähitulevikus kahtluse all on, siis nüüd, ligi poolteist aastat hiljem näib, et tal on tõsi taga, kirjutab IflScience.

Musk on juba varem teada andnud, et ta tahab Big Falcon Rocket’ist teha n-ö SpaceX'i kõige olulisemat sõidukit, mis lõpuks võtab töö üle ka Falcon 9 ja alles veebuaris esimese eduka sõidu teinud Falcon Heavy'lt.

Nüüd andis Los Angelese linnapea Eric Garcetti uhkusega teada, et hiiglaslikku kosmoselaeva ehitusplats on Los Angelese sadamas. See uudis järgneb Muski mõningatele sotsiaalmeediasse postitatud piltidele, mis näitavad, kuidas Big Falcon Rocketi konstrueerimisega on juba algust tehtud.

Esimesed katselennud tahab Musk teha uue raketiga juba 2019. aastal. Musk rääkis hiljuti, et tema hinnangul ei ole viimastel aastatel kosmoselendude osas märkimisväärset edasiminekut tehtud ja kui keegi teine seda ei tee, siis tema teeb. "Ma usun, et me suudame teha esimesed lühikesed üles-alla lennud millalgi järgmise aasta esimeses pooles," lausus Musk Marsi-raketi kohta.

Musk usub sügavalt, et Marsile lendamine ja sinna inimkoloonia rajamine on hädavajalik enne järgmise maailmasõja puhkemist. "Ma kardan, et on ebatõenäoline, et meil kunagi enam uut maailmasõda ei tule," ütles ta. Ja kui Maal peaksid inimesed tuumasõjajärgses ajas elama, siis Marsil oleks meil hoopis teistsugused elutingimused, kuhu SpaceX'i Big Falcon Rocket meid siis viib.