Rünnaku korraldasid Venemaa häkkerid, kes tahtsid jätta mulje, nagu süüdlane oleks olnud hoopis Põhja-Korea, sest jälgede segamiseks kasutati Põhja-Korea IP-aadresse, vahendas The Verge Washington Posti.

USA luureallikatele toetudes kirjutas Washington Post, et Venemaa sõjaväeluure (GRU) organiseeritud rünnakus saadi juurdepääs ligi 300 arvutile ja ruuterile ning levitati pahavara.
Teadete järgi ei olnud avatseremoonia ajal võimalik ligipääs internetile ja ka traadita internetiühendus oli "maas". Ka olümpiamängude kodulehele ei pääsenud, mistõttu ei saanud külalised oma pileteid välja trükkida. Korralduskomitee kõneisik Sung Baik-you kinnitas, et see kõik oli küberrünnaku tulemus, ent probleemid lahendati.
Õnneks spordivõistlusi endid küberrünnakud ei puudutanud – kuigi oluliseks põhjuseks, mis võis Venemaad rünnakuks ajendada, peeti just seda, et nende sportlastel keelati dopingujuhtumite tõttu Venemaa lipu all võistlemine. Rahvusvahelise olümpiakomitee lipu all võistelnud vene atleedid võitsid siiski mängudelt 17 medalit.