450,3 miljoni USA dollari ehk 382,27 mln euro suurune hind muudab selle kalleimaks oksjonil müüdud kunstiteoseks.

1500. aasta paiku valminud õlimaal on väga haruldane. Da Vinci säilinud töid, mille ehtsust on kinnitanud asjatundjad, leidub maailmas alla 20.

Algselt ennustati võidupakkumiseks midagi 100 miljoni dollari kandis, aga 20 minutit pärast enampakkumise algust sai selgeks, et sünnib rekord.

Senine kalleim oksjonil müüdud kunstiteos on Picasso "Les Femmes d'Alger (version 'O')" ("Alžeeria naised"), mis leidis tunamullu uue omaniku 179,4 miljoni dollari eest.

"Salvator Mundi" (foto: Christie's)

"Salvator Mundi" pole nii detailne ja selge kui da Vinci samal perioodil valminud kuulus "Mona Lisa", aga see meelitas enne oksjonit ligi palju kunstihuvilisi nii Londonis, San Franciscos kui ka Hongkongis, kus seda näha sai.

"Salvator Mundi" kujutab Jeesus Kristust renessansiajastu rõivastes, üks käsi tõstetud õnnistamiseks ja teine kristallkuuli hoidmas.

Õlimaal valmis Prantsusmaa kuninga Louis XII tellimusel, hiljem kuulus see Inglismaa kuningas Charles I-le.

Teos oli alates 18. sajandi lõpust kadunud. Kui see 1958. aastal ühel oksjonil taas avalikkuse ette ilmus, siis peeti seda koopiaks ja müüdi 45 inglise naela eest.

Grupp kunstikaubitsejaid maksis halvas seisukorras ja kõvasti ülemaalitud töö eest 2005. aastal juba 10 000 dollarit ning lasi selle korda teha ja selle ehtsust kinnitada.

2013. aastal ostis kauakadunud maali Vene ärimees Dimitri Rõbolovlev, kes maksis selle eest juba 127,5 miljonit dollarit.