Laeva komandör vanemleitnant Ermo Jeedas ütles, et ootused miinitõrjegrupiga liitumiseks on kõrged, ta loodab, et meeskond on kõigiks katsumusteks valmis ja laev tuleb juulis veel kogenumana tagasi.

Alanud aastast on ka NATO üksuse juhtstaabi liikmed Eesti mereväelased. Lisaks tegevteenistujatest mereväelastele teenib NATO üksusesse kuulumise ajal laeval ka viis ajateenijat.

Pardatähisega A433 mereväe staabi- ja toetuslaev Wambola kuulub Lindormen-klassi ning on ehitatud 1977. aastal. Sisu ning tehnika poolest ulatuslikult kaasajastatud Wambola arvati Eesti mereväeteenistusse mullu 1. novembril. Varasemalt on laev olnud teenistuses Taani kuninglikus mereväes.

Merevägi on NATO miinitõrjegruppides osalenud juba üle kümne aasta, panustades igal poolaastal grupi koosseisu erineva sõjalaevaga. Ühena neljast NATO merelise väejuhatuse alluvuses olevast laevade grupist on NATO 1. alaline miinitõrjegrupp valmidusüksus, mis pakub miinitõrjealast kompetentsi ning keda allianss võib viiepäevase etteteatamisajaga saata erinevatesse maailma paikadesse.

Tänud videomaterjali eest Kaitseväe peastaabile.