On ka aeg juba Las Vegasel maailmale eeskuju näidata. Maailma linnad kulutavad iga aasta tohutuid summasid, et tasuda tänavavalgustuse tööshoidmise eest, samas kui ka kilovatt-tunde kulub järjest suuremal määral. Aga valgustamata tänavad on jälle paradisiiks kurjategijatele.

Igatahes leidis New Yorgis tegutsev idufirma lõpuks heldeid investoreid maialmakuulsas patulinnas Las Vegases, kus peagi hakkavad vähemalt kõnniteede valgustust töös hoidma just nimelt ka jalakäijad. Tegemist on hübriidsüsteemiga, sest samal ajal kogub süsteem energiat ka päikesevalgusest, aga EnGoPLANETi süsteem võimaldab nn "jalakäijaenergiat" toota ka öösiti.

Uus valgustitesüsteem on ühendatud tänavakattesse paigaldatud vastupidavate, strateegiliselt õigetes kohtades olevate kineetilise energia plaatidega, mis muundavad liikumise tegelikult kasutatavaks elektrienergiaks.
https://www.engoplanet.com

Iga kord kui keegi sellisele plaadikesele astub, toodab samm kuni seitse vatti elektrienergiat, samas kui lambid ise esindavad moodsaimat LED-valgustite süsteemi, mis vajavad töötamiseks 25 kuni 75 vatti. Mõistagi vajab süsteem seega rohkem kui üht plaadikest tänaval. Liikumisandurite lisamine muudab ka võimalikuks, et lambid põlevad vaid alal, kus inimene liigub, ehk võimaldab elektrit säästa.

Kuid jah, kuna tegemist oleks alles esimese eksperimendiga, kus sellist uut energiasüsteemi kasutatakse, ei saa tingimata tagada, et kõik töötaks nii hästi, kui teooria väidab.