Tunnel, millele USA ja Mehhiko piirivalved ühisoperatsiooniga nüüd sattusid, oli kaevatud maa all, Mehhiko poolel piiri paiknevast Tijuanast USA-s California poolel asuvasse San Diegosse. Avastati see haaranguga narkokartellide vastu, mille käigus vahistati 22 inimest ja konfiskeeriti 12 tonni marihuaanat.

Tunnel oli valgustuse ja õhutusega, seinu tugevdasid terasvardad, suuremate narkootikumikoguste transportimiseks olid selle põrandale paigutatud raudteerööpad, tunnel ise kulges umbes kümne meetri sügavusel ja vähemalt pilte vaadates on enam kui kahemeetrise läbimõõduga.

Ühendas ta kahte laohoonet, mille vahele tunnel siis uuristatud oli. Tijuana ja San Diego paiknevad küll teine-teisel pool piiri, aga on sisuliselt kokku kasvanud, lahutab neid vaid riigipiir ja seda tugevdav müür.

Narkokartellidest võimutseb sellel alal praegu Jalisco Nueva Generación, millel on omakorda kontaktid palju kuulsama Sinaloa kartelliga, mille juhiks Joaquín "El Chapo" Guzmán.

Tunneleid on sealse riigipiiri alt varemgi leitud, kuid 800 meetrit peaks olema seniseks pikkusrekordiks. Sinaloa kartell on eriti tuntud tunnelikaevaja, ka nende juht põgenes juulis Mehhiko vanglast just müüride alt läbi kaevatud tunneli kaudu.