Eelmise aasta sügisel kuulutas idufirma Coin välja oma esimese toote – kaardi, mis suudab hoida kuni kaheksat panga- või kliendikaarti, võimaldab nende vahel valida, töötab kaarditerminalides ning teatab, kui on kaduma läinud. Seni ei ole Coin aga kasutajateni jõudnud, kirjutab Digitark.ee.

Teine ettevõte, kes näeb, et tulevikus plastkaardid kuskile ära ei kao, on Plastc, kes on lagedale tulnud samalaadse tootega, mis suudab samasse elegantsesse kaardiformaati mahutada kaks korda rohkem funktsioone kui Coin.

Ka Plastc sünkroniseerib telefoniga läbi Bluetoothi, kuid laseb endasse salvestada kuni 20 kaarti ning sisaldab e-tint tüüpi ekraani (sama ekraan, mida kasutatakse e-lugerites), EMV kiipi, mis on vajalik terminalides maksmiseks ning NFCd kontaktivabadeks ülekanneteks.

See suudab isegi asendada uksekaardi, mida sa praegu ehk tööl kasutad.

Plastc

Erinevalt Coinist kestab Plastcu aku 30 päeva, kuid seda saab laadida lihtsa juhtmevaba laadimismati peal, mis tuleb kaarti ostes kaasa.

Ka turvalisuse peale on mõeldud, kuna kaardil olevale ekraanile tuleb kaardi kasutamiseks sisestada PIN-kood ning kaardile saad lisada vaid omanimelisi kaarte.

Kaardi kadumisel tuletab telefon sulle meelde, et kaart ei ole enam telefoni Bluetoothi levialas ning kui kaarti pole võimalik üles leida, saab selle sisu ja kogu tundliku info kustutada distantsilt.

Plastc-kaarti on võimalik tellida siit ning selle hind on umbes 150 eurot. Kasutajani peaks see  jõudma selle aasta suvel.

Apple Pay

Nutikate kaartide kõrval on olemas teisigi võimalusi nagu näiteks Apple Pay. Seda tutvustati meile koos iPhone 6-ga ning see töötab üle NFC ehk lähiväljaside.

Apple Pay kasuks räägib selle jõudmine turule esimesena, kuna nii Plastc kui ka Coin teevad turule sisenemiseks alles ettevalmistusi, samal ajal kui Apple Pay mõnes riigis juba töötab.

Tõenäoliselt ei jää rahakott meie ainsaks rahahoidmise vahendiks, vaid meiega parasjagu kaasas olevad seadmed peavad kõik suutma meie raha turvaliselt ja mugavalt hoiustada. Ka lihtne pangakaart jääb ilmselt alles, kuid muutub järjest targemaks.