Oleks ju kole pärast esimese vaimustuse lahtumist avastada, et kaaslane on paljas nagu püksinööp ja tahab "kohe sisse kolida" peamiselt põhjusel, et ei suudaks ise elukoha eest maksta.

Et eraldada terad sõkaldest ja nigela või tavalise maksevõimega kodanikud nendest asisematest, on loodud äpp Luxy, mis on nagu Tinder rikastele.

Tinderi edu järel on tutvumisrakendusi tekkinud õige ohtralt, aga Luxy nišš on tõesti ebatavaline: tutvumine ainult rikastele. Sloganid "nagu Tinder, aga ilma vaeste inimesteta" on neile ka veebis kriitikat kaela tõmmanud.

"Nagu Tinder" ei ole lihtsalt sõnakõlks, vaid Luxy kasutamiskogemus on tõesti väga sarnane. Esiteks pead Facebooki-konto abil sisse logima ja äpp kasutab sealseid andmeid profiili loomiseks.

Ka on huvitava isiku äramärkimine või ebahuvitava hülgamine ainult ühe ekraaninäplemise küsimus. Ja kui mõlemad on üksteist heaks kiitnud, avaneb võimalus tšättida, et edasisele teed sillutada.

Foto: ekraanitõmmis

Huvitaval kombel on Luxy nii Androidi- kui ka Apple'i nutiseadmetele mõeldud variandis tasuta. Vaeste eraldamiseks rikastest oleks ju tõhus esmalt näiteks 10 eurot küsida, et sendilugejad ja muiduhuvilised kohe eemale peletada.

Luxy esindajad väidavad siiski, et teevad tõhusat taustakontrolli ning liiga vaeseks osutunutel pikka pidu pole. Tüüpilise Luxyt kasutava mehe aastasissetulek olla "enam kui 200 000 dollarit" ja kes ei suuda sammu pidada, jääb kasutajakontost ilma.

Huvitav on seegi, et Luxy reklaamlause Google'i Play Store'is on Dating App for the Rich (kohtinguäpp rikastele), aga Apple'i App Store'is Meet Wealthy Men & Attractive Women. Seeking A Millionaire Is Easy On Luxy (Tutvu jõukate meeste ja atraktiivsete naistega. Luxys on kerge miljonäri otsida.).

Viimane on ju karjuv šovinism: nad eeldavad, et just naiskasutaja on tingimata see vaene ja rikka kaaslase himustaja, mitte vastupidi. See on tänapäevases ühiskonnas absurdne. Feministid on Luxy esindajatele loodetavasti juba verbaalset säru teinud.