Miks nii? Sest objektiivide vahetamine on üks peegelkaamera olulisemaid omadusi ja kui seda vaja pole, pole vaja ka peegelkaamerat, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Ka minu tutvusringkonnas on fotohuvilisi, kes on ostnud endale algtaseme peegelkaamera ja pildistavad mitme aasta möödudes ikka sellesama 18-55 mm komplektobjektiiviga.

Mõni neist ei pildista aga enam üldse. Kaamera vedeleb enamasti kapinurgas, sest see on kaasa võtmiseks liiga suur ja raske. Peegelkaamera asemel oleks sellistel juhtudel paslikum soetada kompaktkaamera.

Juba kostab tagareast nurinat. Rahulolematud peegelkaameraomanikud vahivad sealt vihaste nägudega ja kordavad mantrat: "Kompaktkaamera pildikvaliteet on kehv. Peegelkaamera ja hübriidkaamera teevad aga ilusaid pilte."

Üldjoontes on see õige. Eriti just pimedas jääb kompaktkaamerate pildikvaliteet peegelkaamerate omale alla. Kuid on ka erandeid.

Siin tutvustangi sulle selliseid kompaktkaameraid, mille pildikvaliteet ei jää ei peegelkaameratele alla.

Vastupidi – need teevad veelgi paremaid pilte kui ükskõik milline alg- või kesktaseme 18-55 mm komplektobjektiiviga varustatud peegelkaamera.

Loe täisteksti saidil Photopointi ajaveeb