Tamm on staažikas tehnoloogia-asjatundja ja -ajakirjanik, kelle artikleid on avaldanud valdav enamus eestikeelseid väljaandeid, mille koostajad IT-maailmale üldse tähelepanu pööravad.

Ajakirja Tehnikamaailm esindajad on Tamme lugusid lahkelt ka Fortes avaldamiseks edastanud, millest neli linkisin teksti lõppu, ossa LOE VEEL.

Tamm on palju esinenud nii raadios kui ka televisioonis. "Arvutitark" annab talle aga võimaluse lausa igal nädalal moodsast tehnikast pajatada. Teine saatejuht on Mari Torga,

"Arvutitark" on eetris telekanalil Tallinna TV, igal kolmapäeval kell 21.15. Seniste saadetega võib tutvuda kanali kodulehel.

Neist kõige värskem, järjekorras kuues saade keskendub pisiarvutitele nagu Inteli NUC ning sellele, mille põhjal uut monitori valida.

Telesaate kõrval jõuavad internetti aga ka veidi pikemad "Arvutitarga" videod, mis keskenduvad iga kord ainult ühele kindlale teemale, näiteks kuidas erinevad SSD-ketas ja kõvaketas või mida tähendab RAID.

Videote lehelt pärineb selline n-ö stiilinäide:

Küsitlesin Tamme ka tema praeguste tegemiste ning selle kohta, kuhu uus projekt üldse tüürib.

Millistes väljaannetes sind neil päevil veel lugeda/kuulata/näha saab?

Kirjutan ma pidevalt meie ainsasse allesjäänud IT- (ja laiemalt tehnoloogia-) ajakirja Digi.

Tellimusel kirjutan artikleid ka Eesti Ekspressi lisadesse (EE Tehnika, EE Mees), Elioni ajakirja Elamus, aeg-ajalt Tehnikamaailma ning mujalegi, kui on teemasid, mida jagan.

Ka Vikerraadio tehnikasaates Huvitaja saab aeg-ajalt külas käidud.

Mida sead endale eesmärgiks uue saate "Arvutitark" tegijana?

Üks pilt ütleb rohkem kui sada sõna - nii ehitasimegi läbi nelja esimese saate üht sündsat mänguarvutit ja näitasime visuaalis, millised komponendid sinna lähevad ja miks tegime sellised valikud.

Samuti ootame just tagasisidet teemadest ja küsimustest, mis vaatajat huvitaksid – miski, mis meile triviaalne, võib olla tundmatu ja põnev tavalisele vaatajale, kes pole "itifriik".

Ning on ka plaan külastada kohti, kus arvutid ja keerukam tehnoloogia töös ja kuhu tavainimene just üle ukse ei satu sisse vaatama.

Millise tempoga plaanite saate kõrval ühele teemale keskenduvaid lisaklippe teha?

Lisaklippe teeme rohkem teemadel, mis jääksid telesaate vaatajate jaoks liialt "tuumateaduseks" või mida tahaks pikemalt ja põhjalikumalt kui telesaate 4-5 minutiga käsitleda. Need oleksid juba huvilisemale seltskonnale suunatud klipid.

Ning miks mitte arendada telesaate ja veebivideote vahel suuremat sünergiat: saates 5 minuti jooksul "puust ja punaseks" ning edasine viide, kust saab antud teema põhjalikumalt tutvuda. Ning teine osa videotest oleksid uute toodete ja lahenduste tutvustused.