Maa lähisorbiidil asuv elamu on üks kallimatest kunagi inimese poolt valmistatutest. Igasugune viga võtab sealses keskkonnas hoopiski ohtlikuma tähenduse kui Maal, kuna jaamas leiavad aset mitmed suurte ootustega teaduslikud eksperimendid ja seal viibivad hindamatud inimesed oma lähedastele ning lisaks ülikallid investeeringud mitmetele organisatsioonidele.
Vahendavad ERR teadusuudised

Tagamaks jaama vigadeta töö, hoitakse Maal ööpäevaringselt arvukate monitoride taga tähelepanelikult iga detaili kontrollivat mehitatud valvet. Kontrollkeskuse töö on duubeldatud ning kuumas vahetuses ootavad oma tööjärjekorda varuseadmed, varuenergiaallikad ning isegi parimate kandidaatide seast valitud operaatorid on dubleeritud. Arusaadavalt on kogu andmeside samuti kontrollitud ja garanteeritult puhas arvutiviirustest. Aga ometi!

Avastatud viirus oli vastavate tegelaste poolt loodud online-mängukeskkondadest võtmesõnu varastama. Oodatavale küsimusele võib kohe vastata, et ei. Jaamas asuva rahvusvahelise meeskonna liikmed ei kuluta oma ülikallist aega arvutimängudele. Vastus teisele võimalikule küsimusele on, et jah, rahvusvahelises kosmosejaamas on olemas internetiühendus.
Loe edasi ERR teadusuudistest