Üldrelatiivsusteoorial pole seni olnud mingeid raskusi selle paikapidavuse kontrollimiseks väljamõeldud testide edukalt läbimisega. Samas ei kompa neist enamik ka selle võimete piire ning piirduvad keskkondadega, kus gravitatsioon on suhteliselt nõrk. Samuti on astronoomid teadlikud, et teooria ei taha teise moodsa füüsika alusteooriaga – kvantmehaanikaga – hästi ühilduda

Mõnede alternatiivsete graviatsiooniteooriate kohaselt ilmnevad ülitugevas gravitatsiooniväljas nähtused, mida üldrelatiivsusteooria ette ennustada ei suuda. Viimases potentsiaalselt leiduvate mõrade otsimine ning teiste väljapakutud teooriate kontrollimine nõuab eksootiliste süsteemide vaatlemist. Selleks ülimalt head võimalust pakkus pulsar PSR J0348, mis kiirgab Maa suunas raadiolaineid iga 0,039 sekundi tagant.

Ligikaudu kümne kilomeetrise läbimõõduga objekt köitis tähelepanu oma massiga, mis ületas Päikese oma kahekordselt. Enamike pulsarite oma ei ületa 1,4 Päikese massi, esimene märkimisväärne erand leiti alles 2010. aastal. Suurema massi läbi on gravitatsioon pulsari pinnal umbes 300 miljardit korda tugevam kui Maal.