Senine nn A-külje peaarvuti pandi nüüd varuarvutiks, aga paistab, et viga, mis selle tarkvaras oli tekkinud, täielikult parandada polnud võimalik.

NASA on olnud viimastel nädalatel üksjagu kimbatuses, neil tekkis enneaegselt vajadus ka näidata marsikulguri avastusi, et tõrjuda kahtlusi miljardiprojekti tõsisest kriisist. B-külje varuarvuti on nüüd muudetud peaarvutiks, mille kaudu käib suhtlus marsikulguriga, aga sellele tuli saata eraldi informatsioon, kus kulguri robotkäsi asub. B-külje arvuti ei oleks muidu pidanud seda kätt üldse liigutama.

NASA küll teatab nüüd, et tema insenerid suutsid tarkvaraprobleemi täielikult diagnoosida ja teavad kuidas selle kordumist vältida. Aga aprillis tuleb kulguriga suhtlemisel täielik moratoorium - selleks, et päikesekiirgus kulgurile saadetavat signaali ei kahjustaks, tuleb temaga suhtlus ajutisel katkestada. Marss on sel ajal nimelt teisel pool Päikest

Millest viga tekkis, ei ole siiani teada, oletatud on, et lennul Marsile võis päikesetorm tema seadmeid kahjustada.

Curiosity paikneb kohas nimega Gale kraater, ning oma kümne teadusinstrumendiga on ta suutnud tõestada, et see koht on kunagi võinud olla sobiv mikroobide eluks.

Elu Marsil (ei praegu, ei minevikus) pole aga seni tõestada suudetud.