USA rahvuslik laskespordi fond, mis esindab laskemoona tootjaid, jaemüüjaid, jahimehi ja sportlaskjaid, seostab kohatist nappust sportlaskmise ja jahipidamise populaarsuse kasvuga ning inimestega, kellel on tulirelvad enda ja kodu kaitsmiseks, vahendab USA Today.

USA kalandus- ja looduskaitseteenistus teatas detsembris, et jahilubade müük kasvas aastatel 2006-2011 pärast 25-aastast langust üheksa protsenti. USA rahvusliku jahilaskmisassotsiatsiooni tegevdirektor Michael Hampton ütles, et jahilaskmisega tegelevate inimeste arv kasvab igal aastal 3-5 protsenti.

Relvamüüjate sõnul tekitavad aga suure nõudluse relvaomanikud, kes koguvad varusid juhuks, kui teatud relvad keelustatakse, kes usuvad, et võib saabuda majanduslik kaos või keda panevad tegutsema kuulujutud taustakontrollidest ja maksude tõstmisest laskemoonale. Relvamüüjate teatel hakati laskemoona kokku ostma varsti pärast president Barack Obama tagasivalimist ja see on intensiivistunud pärast 20 lapse ja kuue täiskasvanu tapmist Connecticuti osariigis Newtownis, millele järgnes debatt relvavägivalla üle.