Neodüümist magnetid on tugevaimad püsimagnetid üldse, kuid välismaistest netikauplustest on hakanud nendest tehtud ehted ja mänguasjad ka Soome jõudma, avastas ajaleht Turun Sanomat. Kui sellised magnetid satuvad inimorganismi (näiteks allaneelamise kaudu), võivad nad ummistada vereringe või soolestiku.

Euroopa Liidu nõuded näevad küll ette, et püsimagnetid peavad olema piisavalt suured, et neid alla neelata poleks võimalik, aga internetikaubandust kontrollida ei suuda tegelikult mitte keegi.

Turul on liikvel näiteks neodüümmagnetist keeleneedid  ja -rõngad. Ka on neid magneteid kasutusel lastele mõeldud konstruktormängudes. Neodüümist valmistatakse ka erinevaid elektroonikaseadmeid, näiteks Toyota Priuse elektrisüsteem vajab väidetavalt kokku kilo magneteid. Magnetite mõju kohta tervisele on ka käibel erinevaid legende, väidetakse, et nad on head magnetraviks, aga samal ajal leidub piisavalt hoiatusi, et nad tuleks lastest eemal hoida. Ka inimestele, kellel on nõrk süda, võivad magnetid halvasti mõjuda.