Luganski oblastis vangistuses istunud mees elas ja töötas enne Donetski oblastis Jenakieva linnas. Ta meelitati pettusega tööpakkumise ettekäändel Stahhanovisse, kirjutab Kommentarii.

„Algul töötasin Jenakievas – pesin vaipu, koristasid kariloomade järelt. Seejärel viidi mind teise perekonda [Luganski oblastisse]. Seal algaski õudus. Mind peksti, sõimati, elada tuli kanakuudis, töö est aga anti vaid odavaid sigarette,“ kurtis endine ori.

Orjapidajad võtsid mehelt ära dokumendid ja ähvardasid teda põgenemiskatse puhul füüsilise kättemaksuga. Tööori oli sunnitud elama kanakuudis muda sees. „Vahel mind lubati tiiki pesema, kuid ähvardati maha lüüa kui ma poole tunni pärast tagasi pole,“ rääkis vabastatu.

Miilits avastas Gazeta.ua teatel mehe juhuslikult kui otsis parajasti teadmata kadunud naiskodanikku. Orjapidajate suhtes on kaalumisel kriminaalasja algatamine.

Stahhanovi linna nimi oli 1937—1940 Sergo (revolutsionäär Ordžonikidze auks), enne 1937 ja 1940—1978 Kadiivka (venepäraselt Kadijevka). Linn sai oma praeguse nime kangelaskaevur Aleksei Stahhanovi järgi. Peamine majandusharu on kivisöe kaevandamine.