San Franciscos asuv teksatootja Levi's tegutseb alates 1853. aastast. Ettevõtte poolt 2007. aastal läbiviidud uuring näitas, et ühe teksapaari elutsükli kohta kulub kuni 3480 liitrit vett: siin on arvestatud nii selle veega, mis kulub puuvilla kasvatamiseks kuni selle veeni, millega püksikandjad oma määrdunud jalavarje kodus pesevad, kirjutas ajakiri Time Novaatori vahendusel.

Kuivõrd puuvillakasvatuses ja tarbijate kodudes kulutatavaid veekoguseid ei ole firma sõnul võimalik muuta, siis leiti, et veekulu saab vähendada kasutades teksakanga juures osoontöötlemist.

Tulemuseks on sel kuul müügile jõudnud nn veevabad teksad Levi's Water‹Less.

Tavaliste teksadega samasse hinnaklassi jäävate pükste lõpptöötluseks kulutatakse 28% vähem vett.

Ettevõte loodab selliseid teksasid sellel kevadel müüa 1,5 miljonit paari. Uus tehnoloogia hoiab kokku ligikaudu 16 miljonit liitrit vett.

Mood võib tunduda vähetähtsana, kuid puuvilla ja teiste kangaste kudumise jaoks vajalike kiudainete kasvatamiseks kulub väga palju vett ja väetist. Lisaks kulub palju energiat tootmisele, transpordile ja pesule.

Näiteks ligikaudu veerand maailmas kasutatavatest pestitsiididest on seotud puuvillakasvatusega ning umbes 15-20% riiete tootmiseks kasutatavast kangast visatakse hiljem minema.