Liverpooli ülikooli veterinaarteaduskonna professor Soraya Shirazi-Beechy avastas, et mao maitserakkudes leiduvad magusaretseptorid võimaldavad inimestel ja loomadel tuvastada glükoosi maos, vahendab Daily Telegraph.

Kunstlikud magusained toimivad aga suhkruga sarnaselt ning aktiveerivad maosisese anduri, mis omakorda käivitab glükoosi imendumise protsessi.

Andur tuvastab kunstlikke magusteid ka toidus ja joogis, mistõttu toidus sisalduvaid suhkruid omandatakse tavalisest rohkem. See selgitaks, miks inimestel, kes soovivad kaalu kaotada, pole kunstmagustitest abi ning miks need vahel hoopis lisakilosid kaasa toovad.

"Kui keegi tahab kaalu kaotada, peab ta arvestama sellega, et tehislikud magusained ei aita eesmärki saavutada. Mina soovitan süüa loomulikke toitaineid, aga piirata nende kogust,"  ütleb Shirazi-Beechey. "Suhkruasendajad võivad aktiveerida glükoosianduri ning võimendada mao suhkruomastamisvõimet.

Dieetkoolat juuakse selleks, et püsida kõhn, kuid selle tegelik toime on vastupidine, sest kunstlikud magustid aktiveerivad anduri, nii et kokkuvõttes saate te toidust kätte rohkem glükoosi."