Esimesem aasta jooksul lakkasid SquareTrade garantiiga kaetud Xboxidest töötamast 23,7 protsenti. Võrdluseks võib välja tuua, et Playstation 3-e puhul juhtus seda 10 protsendi ja Wii puhul 2,7 protsendi masinatega, vahendab The Register.

Ettevõte koostas analüüsi 16 000 katki läinud konsooli põhjal ja sellest selgus veel, et pooltel juhtudel oli põhjuseks Xbox 360-e kuulus punane surmaring (sisselülitusnupu ümbrus läheb rohelise asemel punast värvi). Jättes surmaringi vead välja, siis muude vigade peale andis konsool otsad 11,7 protsendil juhtudest - mis on samal pulgal Sony Playstation 3-ega.

Jättes taas surmaringi välja, osutusid PS3-e ja Xbox 360-e puhul kõige levinumaks  kettaseadmete lugemisvead. Wii puhul andsid suurima arvu probleemidest vooluvead.

SquareTrade mainib ära ka selle, et ennem 2008. aastat olid punase surmaringi probleemid väga levinud, siis uue Jasper kiibistikuga konsoolide puhul selle vea esinemise hulk vähenes märgatavalt. garantiiettevõtte sõnul võib ilmselt isegi öelda, et Jasperiga on Microsoft punase surmaringi probleemid lahendanud.

Teisalt käivitas Microsoft USA's tänu tohutule surmaringi probleemide hulgale enda garantiikampaania, mille raames vahetatakse kolme aasta jooksul iga katkiläinud Xbox 360 konsool tasuta uue vastu. Selle tõttu suhtlevad paljud kliendid otse Microsoftiga ja katki läinud Xbox'ide arv võib olla palju suurem.

Mänguuudiste portaal Game Informer tegi augustis oma lugejate seas Xbox 360 probleemide kohta uuringu ja 5000 vastanust kinnitas 54,3 protsenti, et nende konsool on vähemalt korra katki läinud.

SquaretTrade uuringu puhul tuleb arvesse võtta ka seda, et vastavalt turuuuringuettevõtte  Nielson käesoleva aasta aprillis tehtud uuringule, kulutas keskmine Playstationi omanik konsooli taga ühes kuus 19,85 tundi, Xbox'i taga 17,5 tundi ja Wii paelus kasutajaid ühes kuus vaid 8,6 tundi. Ühitades Nielsoni andmed oma statistikaga arvutas SquareTrade veel välja, et 24 tunnise kasutamise puhul läheb Xbox 360 katki 1,35 protsendi , Playstation 3 0,5 protsendise ja Wii 0,31 protsendise tõenäosusega.

Garantiiettevõtte uuringus järeldatakse, et seitsmenda põlvkonna konsoolidest on kõige vastupidavam Wii, millega juhtub neli korda vähem õnnetusi kui PS3-e ja Xbox 360-ega.