Ajakirjas Nature Genetics ilmunud artiklis kirjeldavad Lõuna-Korea rahvusliku terviseinstituudi teadlased eesotsas Hyung-Lae Kimiga uuringut, mille käigus võeti vaatluse alla 9000 inimese geenid. Teadlased suutsid välja sõeluda geenid, mida saab seostada vererõhu, luude tiheduse, kehamassiindeksi, kasvu ja pulsisagedusega, vahendab Novaator Reutersi uudist.

Diabeet, kõrgvererõhutõbi, rasvumine ja osteoporoos on haigused, mis levivad maailmas üha laiemalt, mistõttu on igasugused lahendused nende vastu võitlemisel pikisilmi oodatud. Teades, millised geenid on konkreetsete haigustega seotud, on võimalik varakult kindlaks teha inimese risk vastava haigusega kimpu jääda ning tulevikus valmistada ka spetsiaalseid ravimeid.

Siiani on selliseid uurimusi läbi viidud peamiselt europiidsest rassist inimeste peal, kuid risk konkreetsesse haigusesse haigestuda oleneb paljudel juhtudel inimese päritolust ehk antud piirkonnas laialt levinud geenidest. Lõuna-Korea teadlaste uuring keskendus muu hulgas ka nende terviseriskide kindlaks tegemisele, millele just Aasia päritolu inimesed on kõige vastuvõtlikumad.