Selge see, et autosõbral võib küll olla soov ja arusaam sellest, kuidas rahulikult, säästlikult ja soliidselt sõita, ent tänapäeva autod pakuvad paratamatult võimalust kummi vilistamiseks, kihutamiseks ja nõelumiseks. Tihti lüüakse käega ja tallatakse parem pedaali, et ikka mõnus sõidunauding kätte saada. Mittekihutamist võib ju ka omamoodi resursi raiskamisena silmitseda…

Kukla taha jääb aga paljudel siiski süümepiina tunne, et taas maakera resursikausist punnsuutäis võetud sai. Fordi „Smart Gauge“ pakub juhile võimalust saada kogu aeg aru, kas tema üldine sõidustiil on roheline või naftamust. Selleks tekib näidikutabloo taustale rohelisi puulehti, mis võiksid olla loorberilehed, aga on vist midagi muud.

Fordi hübriidautode arendusjuht Nancy Gioia rääkis The Wall Street Journalile, et „kõiki lehti pole mõtet kogu aeg kokku lugema hakata, aga kui neid on juba terve hunnik, siis järelikult olete üldiselt õigel teel.“ Puulehed kasvavad tablool väänlevate väätide külge, moodustades virtuaalse põõsastiku.

Ford esitles oma naljakat mänguasja, mis peaks süümekates vaevlevaid juhte nende arvates lohutama, eelmisel nädalal. „Smart Gauge“ läheb 2010. mudeliaasta Mercury Milani ja Ford Fusioni varustusse.