Nii Xiaomi 13 kui Xiaomi 13 Pro telefonil on kolmekordne kaamera koos sisseehitatud optiliste (3X) objektiividega. Tavamudeli põhikaamera on 50-megapiksline ja esikaamera 32-megapiksline. Xiaomi 13 Pro kaamerasüsteem ulatub 14 mm kuni 75 mm fookuskauguseni, samuti 23 mm lainurk kaamerast, millel on ülisuur ühetolline IMX989 sensor.

Selle sensori suur dünaamiline ulatus annab tootja teatel „hea valguse jäädvustamise võime ja objektiivi kiire reageerimise ja sellise suurusega sensor annab terava kontrasti ja määratletud tekstuuridega värvilised pildid, mis toovad esile ka kõige väiksemad detailid teie kaadrites“.

Pildistamisel saab valida kaks erinevat stiili – „Leica Authentic Look“ ja „Leica Vibrant Look“, mis annavad ülesvõtetele erinevaid esteetilisi võimalusi. ProFocus funktsiooniga saab kaamera automaatselt fokuseerida kindlatele liikuvatele objektidele.

Xiaomi 13 Pro toetab Adobe loodud värviprofiile, andes töötlemisvõimaluse Adobe Photoshopi ja Adobe Lightroomi rakendustes.

Xiaomi 13 ja Xiaomi 13 Pro on varustatud Xiaomi Surge akuhaldussüsteemiga, mis kasutab aku pikema eluea tagamiseks ettevõttesiseselt välja töötatud Surge laadimiskiipi. Näiteks Xiaomi 13 Pro akut saab laadida 100 protsendini vaid 19 minutiga ning kõigil seeria telefonidel on komplektis kaasas oma laadijad.

Seadmed pakuvad ka WiFi 7 tuge koos Qualcomm FastConnectTM 7800 mobiilsidesüsteemiga. Xiaomi 13 Pro High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link tehnoloogia võimaldab 5GHz ja 6GHz ühendusi ning suudab saavutada kiiruse kuni 5,8 GB/s.

Seadmetel on integreeritud sõrmeluger, vee- ja tolmukindlus, ekraani värskendussadegus kuni 120 Hz, 256 GB salvestusmälu.

Põhimudel kaalub vaid 189 grammi ja maksab 1000 eurot. Eestis müüb seda telekomidest täna vaid Elisa.

Komplekti kolmas telefon kannab nime Xiaomi 13 Lite telefonil - see on varustatud kahe esikaameraga (32+8 MP). Telefonil on Selfie Glow funktsioon koos kahekordse välguga.