Bideni administratsioon töötab selle nimel, et karmistada piiranguid pooljuhtide tootmise seadmete ekspordile Hiinasse. Sellest kirjutab Bloomberg, viidates olukorraga kursis olevatele allikatele. Märgitakse, et USA valitsus on teavitanud Ameerika ettevõtteid oma kavatsustest ja lubanud, et kavatseb uutest piirangutest teada anda juba järgmisel kuul.

Eeskirjad võivad kahekordistada nende seadmete hulka, mille eksportimiseks oleks vaja erilitsentse, tekitades seadmete tootjatele, nagu Applied Materials, uusi takistusi.

Bideni administratsioon kavatseb koostööd teha Hollandi ja Jaapani valitsustega, mis on veel kaks kiibi tootmise juhtriiki. USA ei kavatse piiranguid leevendada, kui teised riigid peaksid kehtestama leebemad reeglid, ütles Bideni administratsiooni plaanidega kursis olev allikas.

Praegu läheb vaja litsentsi umbes 17 tüüpi pooljuhtide tootmiseks vajalikke seadmete ekspordiks, eriti kui Hiinast pärit kliendid proovivad neid osta. Arvestades Jaapani ja Hollandi kehtestatud piiranguid, peaks see arv kahekordistuma, ütlesid allikad.

USAs on kolm suuremat kiibitootjat: Applied Materials, KLA ja Lam Research. Koos Jaapani Tokyo Electroni ja Hollandi ASML Holdinguga domineerivad nad selles valdkonnas. Ilma juurdepääsuta nende toodetele on võimatu ehitada liine, mis suudaksid toota tipptasemel kiipe.

Piirangud on USA tööstusele kalliks maksma läinud ning Ameerika ettevõtted on sunnitud investoreid hoiatama, et Hiina turule juurdepääsu kaotamine läheb neile maksma miljardeid dollareid.