Videos on näha jalaväe lahingumasinast BMP-2 jalastunud venelaste jagu: üks selline masin kannab seitset sõdurit. Kolm haavatut lebavad masina esisoomusel ning neli tervet võitlejat varjavad end ukrainlaste tule eest soomusmasina küljel. Soomuki külje peal varjuvate sõdurite selja taha kukub ukrainlaste oktokopterilt alla visatud kumulatiivne käsigranaat RKG-3 ning kõik neli venelast langevad haavatutena maha.

RKG-3 on mõeldud soomusmasinate hävitamiseks (läbistab kuni 150 mm soomust) ning ilmselt sihtis ukrainlasest droonijuht venelaste soomukit, mitte selle taga peituvaid mehi. Kuid ilmselt on nüüd nende venelaste jaoks „sõjaline erioperatsioon“ pikemaks ajaks otsa saanud.

Kui Venemaa tungis 2014. aastal Krimmi ja Ida-Ukrainasse, hakkas rühm entusiaste ostma Hiina ja Prantsuse droone, et neid Ukraina armee vajaduste järgi ümber ehitada. Sellest sai alguse firma Aerorozvidka, mis toodab ründedroone R-18. R-18 on oktokopter, mis kannab käsigranaate. Ühe sellise drooni hind on umbes 18 500 eurot. Selle tegevusraadius on umbes 4 km, õhus suudab see püsida 40 minutit. Lisaks vastase ründamisele kasutatakse seda ka luureks ja suurtükitule juhtimiseks.

Jaga
Kommentaarid