Punase, sinise ja rohelisi tiimi esimene ülesanne oli leida loogikat kasutades mänguautole ummikust välja jõudmiseks rada vabaks teha - selleks tuli ruudustikus asunud 15 auto pulte kasutades sõidukeid vastavalt ette ja taha liigutada. Õige lahenduseni jõudsid kõik meeskonnad, kuid kiireima tulemuse saavutasidrohelisi särke kandvad raketlased. Punane tiim kaotas neile vaid 11 sekundiga! Kõige aeglasema tulemuse said selle ülesande puhul sinised.

Teise ülesande puhul oli vaja tiimidel paigutada väikesele lauapinnale võimalikult palju erineva suuruse ja kujuga esemeid - sh palle, mänguautosid, torusid, pesulõkse ja palju muud - kokku 169 eset. Iga tiim lähenes ülesandele erinevalt, kuid kõige nutikamale lahendusele tuli sinine meeskond, kes lõikas suure võimlemispalli katki ning pani suurema osa esemetest sinna sisse. Nemad pälvisid ka 2. ülesande võidu.

Duelli tuli minna punasel tiimil. Kuna kohtunike hinnangul olid kõik tiimiliikmed andnud ülesannete lahendamisel olulise panuse, pidi esmalt duellilaua taha asuma seekordne kapten Marten. Tema pidi enda kõrvale kutsuma ka teise duellandi ning noormees valis selleks Annika. Ülesandeks oli ette antud paberist volditud rakett ning võistlejail tuli paberist samasugune kujund voltida. Kiiremini ja täpsemalt sai sellega hakkama Annika, kes jätkab koos teistega lendu võidu suunas. Esimesena tuli saatest lahkuda Martenil.

Võistlejaid jälgisid saates peakohtunik ja saatejuht Aigar Vaigu, füüsik ja arhitekt Kaja Pae ning Viimsi Gümnaasiumi ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Reesi Kuslap.

Teadusvõistlus jätkub juba järgmisel laupäeval kell 19.30 Eesti Televisiooni kanalil. Hooaja peavõitjat premeerib Eesti Teadusagentuur 15 000 euro suuruse teadusstipendiumiga. Lisaks peaauhinnale on tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, mõlema preemia suurus on 6000 eurot. Võitjat enim mõjutanud õpetajale annab LHV Pank välja 5000 euro suuruse stipendiumi.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

Vaata 2. episoodi järele Jupiter.err.ee.