23. novembril 2022 teatas Hiina riiklik tervisekomisjon 31 656 uuest COVID-19 nakkusjuhtumist, millest 410 olid raskete sümptomitega ja 27 646 asümptomaatilised.

Sellest arvust on saanud Hiinas uus ajalooline rekord uute nakatunute arvu osas. Varem registreeriti Hiinas COVID-19 juhtumite maksimaalne kasv 14. aprillil – üle 29 000 nakatumise päevas.

23. novembril suri Hiinas koroonaviirusesse veel üks inimene, mis viis koroonaviirusesse surnute koguarvu riigis 5232ni. Muidugi tasuks Hiina ametlikku statistikasse suhtuda reservatsioonidega, sest varasemast on teada, et kommunistlikel võimumeestel on kombeks statistikaga manipuleerida.

Millised piirangud kehtivad praegu Hiina linnades?

Wuhani elanikke kutsuti üles püsima kodudes, samas kui Pekingis suleti pargid ja muuseumid, teatab Reuters. Šanghais peavad inimesed, kes saabuvad sellesse linna teistest piirkondadest, tegema koroonaviiruse testi ja veetma kolm päeva eneseisolatsioonis. Šanghai oli varem andnud korralduse koronaviiruse leviku tõttu sulgeda kultuuri- ja meelelahutuskohad seitsmes oma 16 linnaosas.