„Sõltuvalt pealisehitusest, on autod kohandatud näiteks haljastus- ning koristustöödeks, jäätmekäitluseks, paki- ja kaubaveoks kui ka tehnikute ja remondibrigaadide tööautoks,“ ütles autot müüva Puhastusimport OÜ kategooriajuht Alvar Valend.

Logistikasüsteemis täidab see auto niinimetatud viimase miili ülesandeid, näiteks vanalinna või elamukvartalitesse kaupa ja pakke toimetades.

Tegemist on üle 3,6 meetri pika ja kõigest 1,4 meetrit laia N1 kategooria tarbesõidukiga, mis kaalub täislastis alla 3,5 tonni. Auto tühikaal on 886 kg ning pukseerimisvõime sõltuvalt versioonist 565-2000 kg.

Auto pöörderaadius on vaid 4,5 meetrit ja suudab vedada ka üle üle tonni kaaluvat koormat.

12 kW võimsusega elektrimootor pakub tippkiiruseks 55-70 km/h ning sõiduulatuseks on autol 87-132 kilomeetrit.

Tavalisest 16A pistikupesast saab standard laadijaga tühja aku laetud 6,5 tunniga. Lisaks jälgib tootja 4G kaugabi kaudu pidevalt aku „tervist“ ning informeerib klienti ennetavalt võimalikest tõrgetest. Akule antakse viie aastane garantii ning autole kaks aastat.

Addax´it pakutakse ka 50 sentimeetrit pikendatud šassiiga, kahes mõõdus avatud veokastiga, kallutatava veokasti ja konteineriga, 4-5 m3 suletud kaubaruumiga ja külmetusseadmega kaubikuna. Pealisehitusi on võimalik kliendi soovide järgi mugavdada ja sinna paigaldada näiteks puisteseade. Arendamisel on ka talvetöödeks mõeldud lumesahaga versioon.

Valendi sõnul on Addax´i elektriauto läbinud Euroopa Liidu tulekindluse testi, mille käigus tõestati, et tulekahju või kokkupõrke korral on akud plahvatuskindlad. Seega on auto sobilik kasutamiseks tuleohtlikes keskkondades nagu näiteks puidu- ja keemiatööstuses.

Kahekohalise kabiiniga Addax on hinnalt võrreldav odavamate elektriliste sõiduautodega. Baasmudel maksab 35 100 eurot pluss käibemaks.

Belgia elektrisõidukite tootja Addax Motors asutati 2016. aastal, et pakkuda ettevõtetele ja omavalitsustele võimalust muuta oma tööautod keskkonnasõbralikuks ning olla selles vallas suunanäitaja. Addax Motorsil on ametlikud edasimüüjad ja hoolduskeskused 18 Euroopa riigis, sealhulgas nüüd ka Eestis ja Lätis. Lõunanaabrite juures müüb ja hooldab Addax’i sõidukeid Puhastusimpordi tütarettevõte Profiks.

Puhastusimpordi müügiesindused asuvad Tallinnas ja Tartus ning 2006. aastast ka Lätis.