Volkswagen Gruppi kuuluva Seati autod hangiti ettevõttelt Topauto, kes annab esimesed masinad üle sel nädalal. Tegemist on kaheliitrise bensiinimootoriga nelikveoliste autodega.

Topauto müügijuhi Janek Eskori sõnul oli politseiautode hange väljakutseid täis ning autotööstuse jaoks keerulisel ajal tuli majasiseselt tootearendust teha, et kõik politseitööks vajalikud lisad õigesti paigaldada.

„Tarnemured autotööstuses jätkuvad ning ka tavasõidukitele lisavarustuse kättesaamisega võib olla probleeme. Politseisõidukitel tuleb aga intensiivsele kasutamisele vastu pidada ja seetõttu tuli tootearendusele erilist rõhku panna ning leiutada, kuidas kõik kinnitused ja kronsteinid vastavalt paigaldada,“ ütles Eskor.

Muu hulgas tuli välja mõelda ja toota täiendavad kinnituslahendused politseiseadmetele ja kohandada elektrisüsteem nendele vastavaks.

Politsei- ja piirivalveameti maismaasõidukite grupijuhi Tago Trei sõnul on paljud Topauto poolt loodud lahendused politsei jaoks uuenduslikud, kuid seda heas mõttes.

„Oleme saanud lahenduste osas jooksvat tagasisidet ning käia ümberehituse etappidel sõidukitega tutvumas,“ kirjeldas Trei.