Antarktikas Goudieri saarel Port Lockroy on maailma kõige kaugeim postkontor. Varem teenindas see vaalapüüdjaid, täna on tegemist olulise turismisihtkohaga. Postkontor ise asub maailma ühes kõige külmemas ja karmimas paigas. Järgmise viie kuu vältel töötavad seal neli naist, kes vastutavad ka saare eeselpingviinide loendamise ja maailma kõige kaugema muuseumi juhtimise eest, vahendab Sky News.

Naised elavad viis kuud miinuskraadide ja peaaegu pideva päevavalguse käes kauges piirkonnas, kus pole ei voolavat vett ega loputatavat tualetti.

Baasi juhiks saab teadlane Lucy Bruzzone, kes koordineerib meeskonna tegevust ja saart külastavate laevade liikumist ning vastuvõtmist. Varem on ta Arktika ekspeditsiooni raames töötanud Teravmägedes Svalbardis.

Geoloog Clare Ballantyne töötab saarel paralleelselt postiülemana, töötledes käsitsi umbes 80 000 postkaarti, mis saadetakse igal aastal muuseumi veebisaidi kaudu enam kui 100 riiki üle maailma.

Pingviinide loendamise eest hakkab vastutama bioloog Mairi Hilton, kingipoodi asub juhtima üle kümne aasta jaekaubanduses töötanud Natalie Corbett.

Esimesed 10 nädalat viibib saarel ka Suurbritannia Antarktika pärandi säilitamise trusti töötaja Vicki Inglis, kes on ka varem Port Lockroys elanud.