Telegrami asutaja ja omanik Pavel Durov väidab, et WhatsApp messenger on häkkeritele „tagaukseks“, mis võimaldab pääseda kasutajate telefonidesse ja saada neid huvitavat teavet. Durov kirjutas sellest oma Telegrami kanalis.

„Häkkeritel võib olla täielik juurdepääs kõigele WhatsAppi kasutajate telefonides. See sai võimalikuks tänu turvaprobleemile, millest WhatsApp ise teatas eelmisel nädalal. Häkker pidi teie telefonile juurdepääsu saamiseks vaid saatma teile pahatahtliku video või käivitama videokõne teiega WhatsAppis. Tõenäoliselt mõtlete: „Jah, aga kui ma värskendan WhatsAppi uusimale versioonile, siis on kõik turvaline, eks“? Mitte päriselt. Täpselt sama WhatsAppi turvaprobleem leiti 2018. aastal, siis veel üks 2019 ja teine ​​2020,“ kirjutas ta.

Durovi sõnul saab igal aastal teatavaks mõni WhatsAppi probleem ja haavatavus. Kõik need probleemid viivad ainult ühe asjani – kasutajate seadmed on ohus, häkkerid võivad neisse häkkida. „Igal aastal saame teada WhatsAppis mõnest probleemist, mis ohustab kõiki kasutajate seadmeid. See tähendab, et peaaegu kindlasti on seal juba uus turvaauk. Vaevalt et sellised probleemid on juhuslikud – need on tagauksena maha jäetud. Kui leitakse üks tagauks ja see tuleb eemaldada, lisatakse teine. Pole vahet, kas olete maakera rikkaim inimene – seni, kuni teie telefoni on installitud WhatsApp, kõik teie andmed kõigist teie seadme rakendustest on saadaval, nagu avastas Jeff Bezos aastal 2020. Seetõttu eemaldasin mõned aastad tagasi oma seadmetest WhatsAppi. Selle installimine loob ukse telefoni sisenemiseks,“ lisas Telegrami asutaja.

Durov märkis, et ta ei julgusta sellega kasutajaid Telegramile üle minema. Telegrami asutaja sõnul saavad inimesed alla laadida, mis tahes sõnumirakendust, kuid nad peaksid meeles pidama, et WhatsApp on jätnud võimaluse kasutajate jälgimiseks viimase 15 aasta vältel.

WhatsApp Messenger on mitmeplatvormiline ja krüpteeritud kiirsuhtluse rakendus nutitelefonidele. Selle omanik on Meta ja seda kasutab rohkem kui kaks miljardit inimest üle maailma.