End Twitteris elektroonilise tuleviku ja tehnika entusiastina tutvustav ettevõtja Lauri Laidna avaldas oma sotsiaalmeediakontol unenäolisena mõjuva pildi Tallinna vanalinnast, mille autoriks on tehisintellekt, mitte inimene.

Laidna sõnul võib iga huviline ka ise katsetada. „See on tehtud Midjourney-nimelise tehisintellekti poolt, mis on suunatud kunstilistele lahendustele. Teoorias ja isegi praktikas on võimalik sellega ka „ise mängida“,“ selgitab Laidna.

Miks kukkus tulemus välja sürrealistlik? „See on selline sümbioos sisendist, sellest, kuidas AI saab sellest aru ning mida ta sellega seoses visualiseerida oskab,“ räägib ta.

Tehisintellekt joonistab
Tehisintellekt joonistab
Tehisintellekt joonistab
Tehisintellekt joonistab

Ta märgib, et võimalik on saada ka realistlikumaid tulemusi. „Midjourney AI-st saab välja pigistada erinevaid tulemusi, andes erinevaid märksõnu, stiile jne,“ ütleb Laidna. „Tegelikult sügavam mõte on selles, kuidas AI juba täna mõistab sisendteksti, kuidas suudab omada ülevaadet ja teadmisi käsitlematust kogusest infost ja kuidas see võimekus hetkel kunsti-pildi-tulemusena väljendub, aga tegelikult samad võimekused saab ka muudel aladel tööle panna, isejuhtivast autost kuni ei-tea-milleni,“ sõnab ta lõpetuseks.

Jaga
Kommentaarid